Drone çekimi işine yeni başlayanlar için ideal görüntü elde etmek adına kullanabilecekleri temel 5 çekim yöntemini sizin için derledik.
Drone'lar gün geçtikçe profesyonele ve amatör görüntüleme işiyle uğraşanların daha fazla ilgi alanına giriyor. Önceli çok pahalı ve sınırlı sayıda alternatifi olan dronelar şimdilerde kendi selfilerini çekmek için insanların kullanabileceği küçük boyutlara ve düşük bütçelere sahip.
İster amatör olun ister profesyonel Drone'lar video çekimlerini daha yaratıcı ve profesyonel görüntüler ile süslemenizi sağlıyor. Ayrıca daha önceleri yüksek maliyetler ile sadece helikopter ile yapabileceğiniz çekimleri şimdi Drone kiralama hizmetleri ile çok daha düşük bütçelere çok daha kaliteli şekilde çekme şansına sahip oluyorsunuz.
Drone'lar artık sosyal medya fenomenlerinin, içerik üreticilerin, video prodüksiyon profeysonellerinin, sinema profesyonellerinin, dizi ekiplerinin, klip çekimlerinin, spor müsabakalarının, konserlerin, mitinglerin ve hatta canlı organizasyonların vazgeçilmez bir elamanı olarak hayatımızda. Ancak istenilen etkiyi vermek için doğru ekipman kadar doğru bir ekibin olması gerekliliğide göz arda edilmemelidir.
Drone'lar uzman drone pilotları tarafından kullanıldığı zaman istenilen ve beklentiyi karşılayacak havadan video çekimleri sağlanır. İyi bir drone pilotu olmak içinde iyi bir eğitim, uzun süreli tecrübe gereklidir.
Drone pilotu olmak isteyenler veya kendini geliştirmek isteyenler için Drone çekimi yaparken kullanabilecekleri 5 temel çekim yöntemini aşağıda sizler için derledik. Farklı işlerde farklı çekim yöntemleri doğru şekilde kullanıldığında başarı kaçınılmaz olacaktır.
1. Havadan Pan Çekimi
Pan çekimleri genellikle kamera bir tripoda monte edildiğinde çekilir. Drone'lar söz konusu olduğunda, tripod, konumunuzdan uzakta hareket eden drone ek olarak gimbal ile değiştirilir. Gimballar ile kameranız dronela bütünleşerek farklı eksenlerde kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlayacaktır. ancak elde edebileceğiniz görsel efekt çok daha iyi. Çekimlerine daha karmaşık bir etki vermek için drone ileri veya geri hareket ettirirken sola veya sağa kaydırmayı tercih edebilirsiniz. Farklı bir yol olarakta çekimin dengesini korumak için kaydırma sırasında "gezinme modunda" kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu iki yöntem arasında vermek istediğiniz etkiyi göze alarak seçim yapmalısınız.. Temel olarak yapmanız gereken sadece dronunuzu manzara veya konunuz boyunca döndürmek olacaktır.
2. Takip - İzleme Çekimi
Genellikle konuyla paralel hareket ederken kullanılır, izleme çekimleri eş zamanlı olarak koreografiye alınır. Bu tekniğin özü, hızı eşleştirmek ve nesnenize gereken kompozisyon noktasında odaklanabilmektir. Bu tür çekimleri her zaman sinema filmlerinde, spor etkinliklerinde ve araba reklamlarında görüyorsunuz. Buradaki püf noktası, gerektiği kadar koordine etmek ve prova yapmaktır. Kolay yol, kamera aynı yükseklik, mesafe ve odak uzaklığındayken dronunuzu kontrollerle kontrol etmektir, ancak kendinizi rahat hissederseniz veya gerekliyse daha fazla hareket ekleyebilirsiniz.
3. Kaide Vuruşu
Bu, dronun kamerayı / gimbali hiç hareket ettirmeden yukarı veya aşağı uçtuğu ve kesinlikle uçmaya bağlı olduğu bir çekim türüdür. Bu kamera hareketi tekniği bir vinç veya jib koluyla da elde edilebilir. Ancak açıkçası dronlarla ne kadar yukarı veya aşağı gidebileceğimiz konusunda ulaşabileceğimiz menzil muazzam ve bize daha fazla özgürlük veriyor. Kaide çekimleri, heykelleri, anıtları ve hatta bulutların üzerindeki manzaraları göstermek için çok kullanılır. Bu, kamera hareketi veya odak mesafesi hakkında endişelenmenize gerek kalmadan rakım kontrolünüzü ayarlamak ve düz yukarı aşağı gitmek kadar kolay olabilir.
4. Etkili Uçuş
Bu çekimleri reklamlardan, müzik videolarına ve TV şovlarına kadar her yerde görüyoruz - adını siz koyun. İyi bir uçuş çekimini çekmenin kolay bir yolu, bir nesneyi veya belirli bir manzarayı seçmek ve tüm kamera hareketini o konu etrafında odaklamaktır. Bu sırada drone sürekli olarak uçar ve nesneyi yukarıdan geçene kadar mesafeyi kat eder. Üst üste çekimler çeşitli amaçlar için kullanılır, ancak bunu esas olarak konuyu coğrafi bir perspektife yerleştirmenize ve ölçeğini göstermenize yardımcı olan bir çekim türü olarak düşünebilirsiniz.
5. Şutu Göster
Bu drone çekimi yöntemi, adından da anlaşılacağı gibi hemen hemen aynı şeyi yapar. İlgi alanımızı veya izleyicinin neye odaklanmasını istediğimizi ortaya çıkarmak için bir teknik olarak hizmet eder. Büyük "WOW" efektleri oluşturmak ve günün belirli bir saatini göstermek ve belirli bir sahne için bir giriş ve çıkış görüntüsü vermek için kullanılan drone hava tekniğidir. Drone'nuzu konunuzun görüş alanından farklı bir noktada başlatın, ardından nesneniz görünene kadar hareket ettirin - işte bu kadar kolay!
(05) Comments
Write a Message